onze school

donderdag 10 november 2016

Wij maken marsepein !

Onze praatronde begon in mineur, want al snel merkte ik op dat onze scheurkalender helemaal leeg op een verkeerde plek hing... Na heel wat vragen in de kring vond Noemi de blaadjes terug... helemaal gekreukt en bijeen gefrommeld. Wat jammer! We hebben een gesprek gehouden over het stuk maken van materialen en over eerlijkheid, maar tot nu toe heeft er nog niemand bekend... Ook erg jammer, want ik heb liever een eerlijke kleuter die even stout geweest is, dan een kleuter die blijft liegen. Dus: indien er vanavond of tijdens het weekend nog bekentenissen volgen: dit zou ik alleen maar fijn vinden! De blaadjes zijn ondertussen gerecupereerd, de kapitein zal tot januari een taakje minder hebben ;-)

 Na dit kringmoment was het tijd voor de kofferronde van Do.

 Hmm, allemaal dingen om eten mee te maken, dat wisten we snel! Maar, wat zou je met deze dingen kunnen maken? Do wist het antwoord: marsepein!
 Met bloemsuiker
 of met honing, voor een gezonde versie
 citroensap ipv ei
 en het belangrijkste: poeder van noten (amandelpoeder)

 eerst proeven van dat poeder natuurlijk ;-)

 Een hele kom vol met amandelpoeder:








 Voor ons 1ste recept: bloemsuiker erbij, maar Ann moet goed afwegen!
 Goed mengen en roeren:



 citroensap erbij om het te laten plakken
 :-) ik kon even geen foto maken wegens erg vuile plakhanden, dus kreeg ik hulp van Lily, Noemi en Sheldon

 Dan gaat iedereen aan het werk: kneden en bolletjes rollen





 Recept nr 2: met honing ipv suiker








 We voegen cacaopoeder toe, voor extra smaak en kleur:















 natuurlijk proeven we ook versie nummer 3, welke vinden we het lekkerst? Versie 1 met suiker, versie 2 met honing of die met cacao (en suiker) erbij?












 Onze buit:
 Bakjestijd:












 Nog genieten van tutti frutti, er waren nog mandarijntjes over gisteren!




 Daan stelt zijn onderzoekje van de schorpioen voor: (vandaag verder afgewerkt)
 En Do werkt haar onderzoekje van marsepein af:


Nu gaan we genieten van een lang weekend, tot maandag allemaal !